Tribina „Kako brže i lakše do zaposlenja“ održana u Gimnaziji

Kako brže i lakše do zaposlenja” – bila je današnja tema tribine koja je održana u Gimnaziji “Svetozar Marković”, u organizaciji Udruženja “Korak sigurnosti”.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja mnogi se odluče da krenu u potragu za prvim zaposlenjem. Na tom putu potrebno je savladati nove veštine i znanja, a neke od njih maturanti Gimnazije “Svetozar Marković” i Politehničke škole imali su priliku da čuju na tribini “Kako brže i lakše do zaposlenja”. Jedan od njih je i Aleksa Knežević, koji kaže da će im ovo iskustvo mnogo značiti.

Tribinu je organizovalo Udruženje “Korak sigurnosti”, i kako ističu, akcenat je stavljen na pisanje radne biografije i savladavanju veština verbalne i neverbalne komunikacije i emocionalne inteligencije, kao pripremu za prvi poslovni razgovor.

Lokalna samouprava jedan je od partnera na projektu. Prema rečima Jasmine Stevanović, sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti, Grad već godinama unazad radi na razvoju omladinske politike i izdvaja značajna sredstva za oblasti omladinskog sektora, kulture i socijalne zaštite.

Projekat je podržan i od strane Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.