Tretman protiv krpelja

 

Tretman protiv krpelja na teritoriji Subotice biće sproveden u periodu od 25. avgusta do 1. septembra 2017. godine, ukoliko vremenski uslovi i dalje budu povoljni, poručuju iz Gradske uprave. Preparati kojima će biti izvršen tretman protiv krpelja su otrovni za pčele, pa se mole pčelari da košnice izmeste minimum 5 km od lokacije gde će biti sprovedene mere suzbijanja krpelja, u vremenskom intervalu od 48 sati.
Lokacije u Subotici kojie predviđene za tretman su: Dudova šuma, Okolina stadiona „Spartak“ i Aleksandrovačka bara, Park Prozivka, Park u Keru, Park Ćirila i Metodija, Park Rajhl Ferenca, Poljana na kraju Kireške ulice, poljana kod fabrike „Sever“ i ostale manje površine u gradskim mesnim zajednicama.
U navedenom periodu tretman će vršiti i na Paliću na sledećim lokacijama: Veliki Park (3. stepen zaštite), obala od Ženskog do Muškog štranda (3. stepen zaštite), Letnja pozornica (3. stepen zaštite), okolina Krvavog jezera (3. stepen zaštite), igralište u ulici Anđe Ranković – Trg Mađar Lasla (3. stepen zaštite), ulica Zelengorska (izvan zaštićenog područja), okolina hotela „Sport“ (zaštitna zona), poljana oko restorana „Brvnara“ i „Fontana“ (zaštitna zona),  poljana kod meterološke stanice (3. stepen zaštite) i ostale manje površine na Paliću (izvan zaštićenog područja). Na Kelebiji tretman će biti vršen u okolini Majdana.