Tretman protiv krpelja od 6. septembra do petka, 14. septembra

Tretman protiv krpelja na teritoriji Grada Subotice biće sproveden u periodu od četvrtka, 6. septembra do petka, 14. septembra, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

Preparati kojima će tretman biti urađen, otrovni su za pčele, te se mole pčelari da košnice izmeste najmanje pet kilometara od lokacije gde će biti sprovedene mere suzbijanja, u vremenskom intervalu od 48 sati. Lokacije predviđene za tretman u Subotici su Dudova šuma, okolina stadiona „Spartak“ i Aleksandrovačka bara, park Prozivka, park u Keru, park Ćirila i Metodija, park Rajhl Ferenca, poljana kod fabrike „Sever“ i ostale manje površine i dečija igrališta u gradskim mesnim zajednicama.
Na Kelebiji, tretman će biti sproveden u okolini Majdana i na manjim površinama u toj mesnoj zajednici, dok će se na Paliću krpelji suzbijati u Velikom parku, na obali jezera od Ženskog do Muškog štranda, Letnjoj pozornici, u okolini Krvavog jezera, na igralištu kog Trga Lasla Mađara, u Zelengorskoj ulici, okolini hotela „Sport“, na poljani oko restorana „Brvnara“ i „Fontana“, poljani kod meterološke stanice i ostalim manjim površinama na Paliću.