понедељак , 18 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Trenutno je 2200 osoba aktivno obolelo od kovida-19

Trenutno je 2200 osoba aktivno obolelo od kovida-19

Po oceni epidemiologa trenutna epidemiološka situacija uzrokova virusom Kovid-19 i dalje je izrazito nepovoljna. Prema poslednjim podacima, na teritoriji grada Subotice ima 2200 aktivno obolelih pacijenta.

Iako je trenutna epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, uočen je trend opadanja broja aktivno obolelih slučajeva u odnosu na prvu polovinu decembra. Do sredine meseca, bilo je 3052 aktivno obolela slučaja, dok se od 15. decembra taj broj svakodnevno smanjuje, rekao je Nebojša Bohucki, epidemiolog u ZZJZ.

Prema poslednjim podacima, trenutno ima 2200 aktivno obolelih, što znači da je pad veći od 25 odsto u proteklih osam dana. Kako je epidemiolog istakao, ovaj trend jeste ohrabrujuć ali ako se na ovaj broj aktivno obolelih koji su tražili lekarsku pomoć doda broj veoma lakih ili asimptomatskih slučajeva, jasno je da je situacija i dalje izrazito nepovoljna.

Predstojeći praznici: Božić, Nova godina i slave, predstavljaju rizik jer za veoma kratko vreme dosadašnje cifre mogu biti u dvostruko većoj vrednosti. Većina sugrađana nije imala kovid-19, što prema rečima epidemiologa znači da većina nije imuna na ovaj virus. Stoga se savetuje oprez, nošenje zaštitne maske, kao i izbegavanje bliskog kontakta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za kapitalne investicije u Vojvodini 3,26 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je konkurse za podršku u realizaciji projekata u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *