Trenutno 3052 osobe aktivno obolelo od kovida-19

Po oceni epidemiologa, trenutna epidemiološka situacija po pitanju infekcije kovid-19 u našem gradu je izrazito nepovoljna, a trenutno su 3052 osobe aktivno obole od ove infekcije. Međutim, stručnjaci ističu da je uočena stabilizacija porasta broja novootkrivenih slučajeva.

U Subotici i Severnobačkom okrugu trenutno su 3052 osobe aktivno obolele od infekcije kovid-19. Trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu stručnjaci ocenjuju kao izrazito nepovoljnu. Međutim, epidemiolog u ZZJZ dr Nebojša Bohucki, napominje da je uočena stabilizacija porasta broja novootkrivenih slučajeva.

Dr Bohucki ocenjuje da je maksimum epidemije dostignut sada, te da se očekuje da će najveći broj građana oboleti od kovida upravo u ovom periodu.

Zbog celokupne epidemiološke situacije, stručnjaci napominju da je jako važno da se nastavi sa primenom svih protivepidemijskih mera: nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke distance, češće provetravanje prostorija te izbegavanje okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.