Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu može se proceniti kao nesigurna

Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu može se proceniti kao nesigurna, sa tenedencijom daljeg pogoršanja ukoliko ne dođe do apsolutnog pridržavanja propisanih mera od strane građanstva, u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19, poručuju iz Opšte bolnice.
U Respiratornoj ambulanti Opšte bolnice u protekla 24 časa, pregledano je 23 pacijenta, od kojih je 8 primljeno na bolničko lečenje, a na virus Covid 19 testirano je njih 18. Trenutno je hopitalizovano 47 pacijenata, od kojih je 31 pozitivan. U Opštoj bolnici u Subotici, zbrinjavaju se svi pacijenti pozitivni na Covid19, kao i pacijenti sa simptomima te bolesti iz Severeno-Bačkog okruga, rekao je za RTV Yu eco, diretkor Opšte bolnice u Subotici, dr Slobodan Puškar. Svi hospitalozovani pacijenti trenutno se nalaze u stabilnom zdravstvenom stanju, te nisu životno ugroženi. Ovim putem iz Opšte bolnice u Subotici, apeluju na građane da se striktno pridražavaju propisanih mera kako bi se sprečilo širenje virusa.
Ukoliko dođe do povećanja broja pozitivnih pacijenata, biće nužno da se reorganizuje rad u bolnici, te će pritisak biti sve veći,a na taj način će rasti i epidemioločki rizik, objašnjavaju iz ove ustanove, te naglašavaju da je neophodna podrška građana, i to na način da se svi pridržavamo propisanih mera. Iz bolnice podsećaju da rad ustanove funkcioniše u potpunosti normalno.
Ukoliko dođe do pogoršanja trenutne epidemiološke situacije, doći će do izmena u funkcionisanju zdravstvenog sistema, koji trenutno radi u prenapregnutim uslovima, podsećaju iz bolnice. Ukoliko želimo da se svakom pacijentu pružimo zdravstvenu negu i pomoć koja je neophodna, moramo svi apsolutno da se pridržavamo mera,jer će se samo tako stabilizovati epidemiološka situacija u gradu, poručuju iz bolnice.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime