Treći put po redu održana je manifestacija nazvana „Kizurište“

Osnovna škola “Kizur Ištvan” otvorila je, u petak, vrata za buduće prvake i njihove roditelje. Treći put po redu održana je manifestacija nazvana „Kizurište“, čiji je cilj da se predškolci na zabavan način upoznaju sa budućim učiteljima i školom.

Nakon sina koji pohađa 2. razred u Osnovnoj školi “Kizur Ištvan”, Jelena Dolmagić kaže da će i ćerke upisati u ovu školu. Blizina škole, ali i pozitivno iskustvo u školovanju sina, glavni su razlozi zbog kojih je njena porodica lako donela odluku o izboru škole.

Kako bi buduće prvake na zanimljiv i kreativan način upoznali sa školom, đaci su im pripremili bogat program uz podršku svojih učitelja i nastavnika. Roditelji budućih prvaka imali su priliku da obiđu školu i razgovaraju sa nastavnicima, koji su ih informisali o programu rada.

Sa programom rada u ovoj školi, budući prvaci mogli su da se upoznaju i na tradicionalnom Festivalu nauke, kao i Humanitarnom bazaru “Kizurko”, koji ova škola organizuje kako bi pomogla malim sugrađanima, kojima su neopodna sredstva za medicinske tretmane. Možda najbolji pokazatelj rada u ovoj školi su brojne nagrade koji đaci ostvaruju na takmičenjima iz gotovo svih predmeta.