Traktori se povukli iz centra grada

Nakon sastanka lokalnih poljoprivrednika sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, ratari su napustili Štrosmajerovu ulicu. Nezadovoljstvo poljoprivrednika nakon sastanka nije nestalo, a naredni pregovori očekuju ih u ponedeljak sa predsednikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem.

Petočlana delegacija lokalnih poljoprivrednika sastala se danas sa petočlanom delegacijom lokalne samouprave. Tokom sastanka dogovoreno je da se dalji pregovori odvijaju u direktnoj komunikaciji gradonačelnika Stevana Bakića i Miroslava Matkovića, inicijatora protesta lokalnih poljoprivrednika. Takođe, dogovoreno je i da se Matković u ponedeljak sastanke sa predsednikom Pokrajinske vlade, radi rešavanja zahteva vezanih za ukidanje nameta za odvodnjavanje i proglašenja elementarne nepogode – suše. Kako je gradonačelnik još jednom naglasio, njegova vrata su otvorena za sve građane.

Nezadovoljstvo poljoprivrednika nakon sastanka nije nestalo, kaže Matković, ali je u dogovoru sa ostatkom poljoprivrednika doneta odluka da traktori napuste Štrosmajerovu ulicu i upute se na njive, gde počinju žetveni radovi.

Procene su da je suša smanjila prinos suncokreta za oko 60, a kukuruza od 80 do 100 odsto, kaže Matković.