Održano Hercegovačko veče u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić”

Tradicionalno, 11. po redu Hercegovačko veče, u organizaciji Zavičajnog udruženja “Hercegovina”, okupilo je u subotu u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić” više od osam stotina Hercegovaca.

Uz zvuke gusala, tradicionalne pesme i specijalitete, kvalitetna vina i sireve iz Hercegovine, Hercegovci iz Subotice i Vojvodine obeležili su dan Udruženja “Hercegovina”. Među brojnim gostima bili su predstavnici opština iz Republike Srpske.

Među gostima bio je i pesnik, Ljubivoje Ršumović koji je rekao da nikada nije govorio pred tolikim brojem okupljenih i da su ovakvi skupovi najbolji znak kako se okupljaju ljudi koji pripadaju istom, ne samo teritorijalnom, nego i kulturnom miljeu.

Čestitajući prisutnima Dan udruženja, 15. februar uz citat iz, kako je rekao, najlepšeg zapisa o karakteru Hercegovaca, koji je ispisao vladika Nikolaj Velimirović, gradonačelnik Stevan Bakić, poručio je da je Zavičajno udruženje „Hercegovina“ jedno od značajnijih u gradu, koji svojim brojnim aktivnostima neguju srpsku duhovnost i tradiciju i daju doprinos razvoju grada.

U okviru bogatog kulturnog programa, održan je nastup pevačkih grupa, guslara i kulturno-umetničkih društava. Nakon toga, usledio je i prigodan zabavni program u kome su učestvovali pevač Milenko Miljanić i Leksington bend.