Tradicionalni prijem za predstavnike državnih organa

U Velikoj većnici Gradske kuće održan je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, privrednih društava, janih i javno komunalnih preduzeća, kao i ustanova i organizacija. Gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford zahvalili su se prisutnima na kvalitetnoj saradnji, a izrazili su nadu da će takva saradnja biti praksa i u narednoj godini. Njih dvojica su sumirali rezultate rada lokalne samouprave i izneli planove za narednu godinu.

Predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford poručio je da je iza nas godina političke stabilnosti, te su u takvoj atmosferi institucije grada mogle nesmetano da rade u interesu građana. Protekla godina bila je i ekonomski uspešnija od prethodnih.

U junu 2016. godine građanima je dato obećanje da će odavno započeti kapitalni projekti biti završeni, podsetio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. Za godinu i po dana otvorene su dve deonice Y kraka, završena je 6. faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta, naveo je Laban. On je dodao i da se radilo mnogo na širenju industrijske zone i privlačenju investitora. Za godinu dana u Palić je uloženo 130 miliona dinara, a započet je i Projekat zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš. I u narednoj godini lokalnu samoupravu očekuju brojni izazovi i iskušenja.

Realizacija mnogih projekata bila je moguća zahvaljujući podršci Pokrajinske i republičke vlade, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban, dok je predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford podsetio da su i odnosi Mađarske i Srbije na visokom nivou, što ima direktan uticaj na dobrobit svih građana Subotice.