недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Tradicionalni dvadeseti po redu „Vašar zimnice“ na Kvantaškoj pijaci

Tradicionalni dvadeseti po redu „Vašar zimnice“ na Kvantaškoj pijaci

Tradicionalni, dvadeseti po redu, „Vašar zimnice“ na Kvantaškoj pijaci, u organizaciji JKP „Subotičke pijace“, okupio je u subotu oko sedamdesetak proizvođača i prodavaca.

Kupci koje smo zatekli kažu da su zadovoljni ponudom, ali i cenama na Kvantaškoj pijaci. U jednom su svi saglasni, da je najukusnija domaća zimnica te su dobru ponudu na Vašaru iskoristili kako bi kupili povrće za turšiju, ali i voće za pravljenje džema.

Među prodavcima, bio je i Čedomir Pađen. Pored kvalitetnog svežeg voća i povća, po kojem je među sugrađanima poznat već skoro tri decenije, poslednjih godina prodaje i već spremljenu zimnicu. Pre desetak godina, pripremao je i prodavao oko 50 tegli ajvara ili turšijegodišnje, a sada je stigao i do brojke 1000 tegli po sezoni.

Vašar zimnice tradicionalno, već dve decenije, mesto je direktnog susreta proizvođača i kupaca. Bogata ponuda i niže cene, glavni su razlog velikog interesovanja sugrađana, pa su iz JKP „Subotičke pijace“ poručili kako će nastaviti da neguju ovu pijačnu tradiciju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *