Topli letnji dani na jezeru u Bačkoj Topoli

Ekipa RTV Yu eco posetila je jezero u Bačkoj Topoli i otkrila na koji način se rashlađuju građani koji tople letnje dane provode tamo, a od nadležnih smo saznali koji su to planirani radovi na unapređenju okoline jezera. Prema rečima predsednika Skupštine opštine Bačka Topola, Saše Srdića, jezero u Bačkoj Topoli ima najčistiju jezersku vodu, a čelnici opštine su ga stavili pod režim zaštite kako bi sačuvali prirodni potencijal i ulagali u održavanje postojećih i dalju izgradnju turističkih atrakcija na tom području.

Građani sa kojima smo razgovarali tvrde da je voda prijatna, čista i topla, da im se dopada kako je uređena plaža kao i to što ima mnogo zelenila i drveća koje stvara hlad. Većina građana koje smo zatekli su došli iz drugih opština kako bi uživali kupajući se na jezeru kraj Bačke Topole. (Zobnatičkom jezeru)

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Bačka Topola, Saše Srdića, kompleks oko jezera je ove godine proglašen zaštićenim prirodnim područjem od lokalnog značaja kako bi se zaštitilo jezero. On ističe da je opština Bačka Topola ove godine za uređenje plaže izdvojila dva miliona dinara i da se sada nakon uređenja plaže vrše tekuća održavanja.

U bivšem sportsko-rekreacionom centru ,,Venus“ nalazio se bazen koji je srušen ove godine, a planira se izgradnja novog zatvorenog bazena. Izgradnja bazena u centru Bačke Topole započeće sledeće godine, a završetak se očekuje za dve godine ističe Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine Bačka Topola.

Prva faza izgradnje auto kampa na obali jezera je završena, a sledeće godine se očekuje završetak tog projekta i planira se produženje plaže uz dodatak sadržaja i ugostiteljskih objekata, kako bi se dodatno istakao potencijal jetera, ističu nadležni.