Topli dom porodice Nikoletić

U susret Svetskom danu deteta, koji se obeležava 20. novembra, posetili smo šestočlanu porodicu Nikoletić sa četvoro mališana.

U domu porodice Nikoletić nikada nije dosadno jer dečja igra i osmeh ne dozvoljavaju da monotonija zavlada čak ni na trenutak. Da su deca najveće blago, svedoči priča ove subotičke porodice, pune ljubavi, koja broji četvoro dece – Aleksu, najmlađen člana koji ima 18 meseci, Minju, Vladana i Milanu, koja je najstarija i pohađa srednju školu. Dan im je, pored posla, škole i vrtića, ispunjen i mnogim aktivnostima. Kako objašnjava njihova mama Nataša, ona i suprug podjednako učestvuju u brizi i odgajanju dece. To je, kako ističe, od izuzetnog značaja, jer da bi porodica imala zdrave temelje, važno je da oba roditelja podjednako učestvuju u svih obavezama.

Pomoći im takođe ne manjka, jer bake i deke preuzimaju brigu o unucima kad god je potrebno, a i starija braća i sestre rado pomažu oko mlađih članova.

U vaspitanju se trude da ne prave razlike i da svako dete ima podjednak tretman u skladu sa svojim godinama. Kako Nataša navodi, nisu tvrde ruke, već se trude da sve reše dogovorom. Nije uvek lako, ali drugim roditeljima koji se možda premišljaju o broju dece, poručuju da ne razmišljaju, već da se posvete ljubavi i onda će sva pitanja i nedoumice nestati.