Tokom proteklog vikenda 4 lokala kažnjena zbog nepoštovanja mera Kriznog štaba

Pripadnici Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove od petka do nedelje protekle sedmice kaznili su 4 lokala zbog prekoračenja radnog vremena i prekomernog broja ljudi u objektu, dok je 10 sugrađana dobilo kazne zbog nenošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Prema podacima iz Službe za inspekcijsko- nadzorne poslove u periodu od 26-28. februara, a shodno pooštrenim epidemiološkim merama koje je Krizni štab doneo u petak prošle nedelje, pripadnici ove službe izvršili su kontrolu rada 179 lokala u našem gradu. Prilikom kontrole, izrečene su kazne za 4 ugostitelja, dok je 10 sugrađana kažnjeno zbog nenošenja zaštitnih maski na javnom mestu u zatvorenom prostoru.

Iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove ističu da cilj njihovog rada nije isključivo kažnjavanje građana, već i preventivno delovanje, ali i pomoć drugim službamam u obavljanju njihovih zadataka. Tako su pripadnici ovog Sekretarijata tokom protekle nedelje, osim na uobičajenim poslovima iz domena ovog Sekretarijata bili angažovani i kao podrška medicinskim timovima Doma zdravlja koji su radili na vakcinaciji nepokretnih sugrađana.

Kazne za nenošenje maski u zatvorenom javnom prostoru iznose 5000 dinara, dok su kazne za lokale u zavosnoti od kategorije, u rasponu od 150-300.000 dinara.