понедељак , 25 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Tokom protekle godine podeljeno je 13 tona garderobe

Tokom protekle godine podeljeno je 13 tona garderobe

Počela je podela garderobe za socijalno ugožene građane, koju je Crveni krst Subotice dobio kao donaciju od Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom. Na godišnjem nivou Gradska organizacija Crvenog krsta podeli između 20 i 25 tona garderobe, a tokom protekle godine zbog epidemije podeljeno je oko 13 tona.

Podela garderobe socijalno ugroženim sugrađanima koji su korisnici usluga Crvenog krsta, počela je pre oko dvadeset dana. Donacija je stigla od Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, a radi se o određenoj količini nove garderobe rekao je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta.

U toku prošle godine, kako su naveli iz Crvenog krsta, prikupljeno je i podeljeno oko 13 tona odeće socijalno ugroženim sugrađanima, što je dosta manje u odnosu na ranije godine kada je ta količina varirala od 20 do 25 tona. Međutim, zadovoljni su i ovom količinom s obzirom da je ova akcija tokom protekle godine delom bila u prekidu zbog pandemije Korona virusa.

Iz Crvenog krsta kažu da su tokom 2020. godine bili maksimalno angažovani u borbi protiv širenja virusa Kovid-19, te su volonteri pomagali sugrađanima kojima je to bilo neophodno. Tokom vanrednog stanja broj intervencija je bio oko tri hiljade, a ukpno je bilo angažovano oko 80 volontera koji su u tom periodu ostvarili i do 8800 volonterskih sati. Pored toga, nisu prestale ni aktivnosti o brizi socijalno ugroženih, te su podeljeni i paketi pomoći u vidu hrane, sredstava za higijenu i paketa za bebe.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu

Od ponedeljka neće biti potrebna potvrda o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu kao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *