Titula Počasnog građanina ove godine pripala je Tomislavu Karadžiću

Na jedanaestoj sednici Skupštine grada usvojena je odluka Komisije za dodelu zvanja i priznanja da titulu počasnog građanina Subotice ponese Tomislav Karadžić. Za usvajanje predloga glasalo je 49 odbornika, a petoro je bilo protiv.

Odbornici Skupštine grada doneli su odluku da Tomislavu Karadžiću, počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i privredniku pripadne titula počasnog građanina Subotice za istaknuto i trajno životno delo. Takođe, usvojena je i odluka da priznanje Pro Urbe za istaknuta dela budu dodeljena dr Endreu Šiliju, Ildiki Lovaš i Neformalnoj grupi “Naše malo je nekome sve Subotica”. Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je priznanje počasnog građanina pripalo jednom od najuspešnijih privrednika i sportskih radnika Srbije, dodavši da je Karadžić dobitnik brojnih priznanja kao što je “Zlatna plaketa UEF-e”, “Jovan Mikić Spartak” i “Majska nagrada”.

Odbornici Pokreta građanske Subotice glasali su “za” kada je reč o priznanju Pro Urbe, ali se nisu složili sa komisijom kada je reč o izboru počasnog građanina.

Sa druge strane, koalicioni partneri, Savez vojvođanskih mađara podržali su odluku da se nagrada počasnog građanina dodeli Tomislavu Karadžiću smatrajući da je svojim dugogodišnjih radom to i zaslužio, a isto tako i doprineo povećanju ugleda našeg grada.

Priznanja Počasni građanin i Pro urbe biće uručena 1. septembra na Dan grada, na svečanoj sednici Skupštine.