Telefonsko savetovalište „Deca Srbije“ u Subotici godišnje primi oko 3500 poziva

Telefonsko savetovalište “Deca Srbije” u našem gradu godišnje pozove oko 3500 ljudi. U ovom savetovalištu mogu se dobiti informacije i saveti koji se tiču trudnoće, ishrane, nege kao i odgovori na sva pitanja vezana za rast i razvoj deteta.

U telefonskom savetovalištu “Deca Srbije” u Subotici dežuraju iskusne patronažne sestre koje već 4,5 godine svakog dana odgovaraju na telefonske pozive trudnica i majki koje imaju pitanja koja se tiču trudnoće ili nege i ishrane deteta. Kako kažu iz ovog Savetovališta najčešća su pitanja koja se tiču ishrane i saveta oko akutnih stanja. Osim toga, Subotičanke i Subotičani pozivaju broj “Deca Srbije” i zbog informacija i povezivanja sa drugim službama.

Tokom 2018. godine telefonsko savetovalište “Deca Srbije” u Subotici primilo je oko 3500 poziva, a u prva četiri meseca ove godine zabeleženo je više od 1000 poziva.

Telefonsko savetovalište “Deca Srbije” u Subotici počelo je sa radom u martu 2014. godine. Patronažne sestre u ovom savetovalištu dostupne su na broju 024/601-180 svakog dana i vikendom i praznicima od 7-19 časova. Ovaj servis radi pod pokroviteljstvom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.