Tehnička škola „Ivan Sarić“ osvojila nagradu na sajmu u Beogradu

Tehnička škola “Ivan Sarić” je na Sajmu karijernog vođenja i savetovanja, koji je održan protekle nedelje u Beogradu, osvojila nagradu u kategoriji inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja.

Tim za karijerno vođenje i savetovanje Tehničke škole “Ivan Sarić” svojim učenicima uz uobičajene aktivnosti, kao što je pisanje radne biografije i propratnog pisma, obavljanje razgovora sa poslodavcima i obilazak sajmova obrazovanja, svake školske godine osmisli i neku novu inovativnu aktivnost u ovoj oblasti.

Zahvaljujući posvećenosti svih članova ovog tima, učenici po završetku obrazovanja, osim diploma iz škole nose i mnoge korisne informacije koje će im pomoći oko daljeg školovanja ili im olakšati prilikom zapošljavanja.

U ovoj obrazovnoj ustanovi svake godine se organizuje i takmičenje na mađarskom jeziku u okviru kog učenici izrađuju svoje biznis planove, dodaje Sonja Loboda, nastavnik ekonomske grupe predmeta na mađarskom nastavnom jeziku i član tima za karijerno vođenje i sa pnosom ističe da su pojedini bivši učenici, svoj biznis plan iskoristili i prilikom pokretanja sopstvenog biznisa.