Tehnička škola „Ivan Sarić“ dobila 11 računara

Tehnička škola “Ivan Sarić” dobila je novi kabinet opremljen sa 11 “Raspberry Pi” računara. Donaciju su dobili u okviru projekta “Dičionica-mali računari za velike ideje”, udruženja za digitalnu edukaciju “Sagittarius B2”. Vrednost donacije iznosi 195.000 dinara.

Tehnička škola “Ivan Sarić” dobila je 11 mini računara za programiranje, zahvaljujući kojima će Elektrotehničari informacionih tehnologija, Elektrotehničari računara, Tehničari mehatronike i Tehničari za robotiku, koji pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, kroz obuke i rad na računarima, moći da stiču nova iskustva i veštine. Obuku za korišćenje nove opreme prvi će proći profesori, kojima je to značajno, ne samo za sticanje novih kompetencija, već kako bi svojim učenicima pružili što kvalitetniju nastavu.

Učenici će novu opremu početi da koriste od janura meseca, a kako objašnjava direktor Tehničke škole “Ivan Sarić”, Željko Rajčić, škola je oformila i kabinet za ove računare, u kojem će se odvijati nastava.

Računare su dobili u okviru projekta “Dičionica – mali računari za velike ideje”, udruženja za digitalnu edukaciju “Sagittarius B2”, koji je delom finansiram od strane kompanije “Infostud”. Kako objašnjava jedan od osnivača ovog udruženja, Branimir Momčilović, cilj projekta jeste da se đacima obezbede računari pogodni za edukaciju.

Vrednost donacije, odnosno, jednog dela opreme i obuke u ovoj obrazovnoj ustanovi iznosi 195.000 dinara.