TAMAŠ KAJDOČI IZ JAPANA DONEO SREBRO I BRONZU

Perspektivni Spartakov dizač tegova, Tamaš Kajdoči, osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za uzrast do 20 godina starosti koje je održano u Tokiju.

U izuzetno jakoj konkurenciji, a pod stručnim vođstvom saveznog trenera iz Subotice, Stipana Verta, Tamaš Kajdoči je na tom prestižnom planetarnom takmičenju oborio državne rekorde u trzaju i biatlonu u kategoriji do plus 105 kilograma, i, tako je, još jedanput, potvrdio svoj raskošni talenat.

Iako ima samo dvadeset godina, Tamaš Kajdoči već od 2013. uspešno brani boje reprezentacije Srbije u dizanju tegova, a u svojoj kategoriji u zemlji ovaj izuzetno vredan sportista, u ovom momentu, nema dostojnu konkurencijui, pa mu učešće na Prvenstvu Srbije predstavlja neku vrstu jačeg treninga pred veća međunarodna nadmetanja.

Pored trenera, Tamašu Kajdočiju, kojem, do kraja godine, predstoji učešće još na Prvenstvu Evrope i na Univezijadi, značajnu podršku i dragocene savete daju njegov stariji brat Tivadar, koji se isto tako bavi ovim, ni malo lakim, sportom, kao i otac Zoltan, nekadašnji izuzetno uspešan takmičar Kluba dizača tegova Spartak.

Spartakovi dizači tegova okitili su se sa tri zlatna odličja na tradicionalnom, 35. po redu, međunarodnom Kupu Budimpešte, na kojem su, pored ekipa iz Mađarske i Srbije, nastupali i takmičari iz: Hrvatske i Poljske.

Taj turnir bio je organizovan u dve kategorije: uzrasnoj i težinskoj, a od Subotičana, koje je predvodio trener Ervin Rožnjik, na pobedničkom postolju našli su se: petnaestogodišnji Daniel Apro u kategoriji do 65 kilograma i Šamuel Tot u kategoriji do 77 kilograma, kao i sedamnaestogodišnji Viktor Haško u kategoriji do plus 94 kilograma.