Taktičko-tehnički zbor vojne opreme na trgu

Povodom godinu dana rada Vlade Republike Srbije stotinu četrdeset i pet pripadnika Ministarstva odbrane i vojske Srbije izložilo je na taktičko-tehničkom zboru 146 kompleta naoružanja i vojne opreme. Građani su imali priliku da vide najsavremenije naoružanje koje se nalazi u upotrebi vojske Srbije kao i kratak prikaz sposobnosti jedinice posebne namene ,,Kobre“, čiji pripadnici su u par navrata demonstrirali akciju spasavanja određenih štićenih lica dok su pripadnici specijalne brigade izvodili časove fizičke obuke i specijalističke obuke borenja.

Pripadnici specijalne brigade i jedinice posebne namene ,,Kobre“ kao i pripadnici prve brigade kopnene vojske sa ponosom su predstavili vojno naoružanje u našem gradu, u kome su jedinice vojske povučene pre dvanaest godina, a najbliži vojni garnizon se nalazi u Bačkoj Topoli. Iz vojske poručuju da su veoma zadovoljni time što su interesovanje građana i poseta taktičko-tehničkom zboru bili na veoma zavidnom nivou.

Brigadni general, komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović, istakao je da je naoružanje koje je predstavljeno na zboru najsavremenije naoružanje kojim je Vlada RS opremila vojsku tokom protekle dve godine.

Osim naoružanja, opto-elektronskih sredstava i sredstava rečnih jedinica predstavljen je i rad posebno obučenih pasa za pronalazak droge.