Svim korisnicima penzija uplaćeno 5.900 dinara

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je država izdvojila 9,9 milijardi dinara kako bi svim korisnicima penzija bilo uplaćeno 50 evra, odnosno po 5.900 dinara, u okviru trećeg paketa pomoći privredi i građanima.

Mali je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da je ta pomoć predviđena za približno 1,7 miliona penzionera i korisnika penzija, i da je juče dat nalog za isplatu.

Prema njegovim rečima, pojedini penzioneri su još tokom jučerašnjeg dana na svojim računima imali 5.900 dinara, a ostali će novac dobiti danas.

On je podsetio na to da je prošle godine, kada je počela pandemija koronavirusa, prvo penzionerima uplaćeno 4.000 dinara jednokratne pomoći, potom su dobili 100 evra, kao i svi punoletni građani Srbije, i 5.000 dinara u decembru prošle godine.

Ove godine dobili su i 30 evra, kao i svi punoletni građani, sada im je uplaćeno 5.900 dinara, a još 30 evra sledi u novembru, kao i za ostale građane koji su za tu pomoć prijavljeni. Uplaćeno je i po 3.000 dinara za vakcinisane građane u maju ove godine. U decembru će biti uplaćeno još 20 evra za sve punoletne, rekao je ministar.

Mali je objasnio da će za tu dodatnu pomoć od 15. do 30. novembra biti otvorena mogućnost prijave za one koji to nisu učinili, kao i za one koji su u međuvremenu postali punoletni.