Svetski Dan učitelja

Danas se obeležava Svetski dan učitelja čiji je cilj da se istakne uloga učitelja u obrazovanju i razvoju dece i da se naglase principi i preporuke o položaju učitelja i nastavnika.

Gordana Grgić već 32 godine svaki dan sa osmehom ulazi u punu učionicu dece i daje sve od sebe ne bi li prenela znanje i ljubav na decu. Gordana je učiteljica koja to sa ponosom ističe i smatra da ovim pozivom može da se bavi samo onaj ko voli decu. Učiteljski poziv zahteva stalno usavršavanje i celoživotno učenje, ali važnije od toga da se ide u korak sa novim tehnologijama je da se deci usade prave vrednosti i postave dobri temelji za budućnost.

Učiteljica nije samo osoba koja je tu da vas nešto nauči, ona je ta koja će smiriti uplašeno dete, koja će zagrliti kada je potreban zagrljaj i uteha. Učiteljicu sva deca pamte do kraja života, a učenici 4. razreda koji vodi učiteljica Gordana Grgić o svojoj učiteljici imaju samo reči hvale.

Svetski dan učitelja obeležava se od 1994. godine kada ga je UNESCO ustanovio, a na isti datum dvadeset godina kasnije u Parizu je potpisana Povelja o statusu učitelja.