Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Nizom predavanja i akcija Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica obeležila je Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Poseban akcenat stavljen je na rad sa decom predškolskog uzrasta kako bi od malih nogu naši najmlađi sugrađani naučili na koji način da se zaštite.

Sanja Gršić ima 17. godina, a volonterka je Crvenog krsta Subotica 4 godine. Ona želi da prenese deci i mladima koliko je važno biti upoznat sa problemom trgovine ljudima. Sanja je jedna od 4 vršnjačka edukatora za borbu protiv trgovine ljudima koji su našim najmlađim sugrađanima održali predavanje na ovu temu. Budući da se radi o deci od 5-6 godina, veoma je važno na koji način će im biti predočena ova tema.

Vršnjački edukatori za borbu protiv trgovine ljudima na srpskom i mađarskom jeziku, Crvenog krsta Subotica danas su održali predavanje za decu predškolskog uzrasta u vrtićima “Sanda Marjanović” i “Mala sirena”. Crveni krst radi na edukaciji i prevenciji, te je cilj ovih predavanja da se deci od malih nogu skrene pažnja na situacije u kojima se mogu naći kao i na načine na koje treba da reaguju.

Osim predavanja u vrtićima, predstavnici GO Crvenog krsta Subotica povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, pridružili su se svojim kolegama u Kanjiži gde je takođe organizovana radionica sa ovom tematikom. Planirano je i da predstavnici Crvenog krsta Subotica tokom popodneva borave na bazenu u Dudovoj šumi gde će sa posetiocima bazena, a pre svega decom razgovarati na temu zaštite od trgovine ljudima.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime