Svetska premijera filma „Nečista krv-greh predaka“ večeras na Paliću

Film „Nečista krv – greh predaka” reditelja Milutina Petrovića, imaće danas svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma na Letnjoj pozornici na Paliću.

Festivalska publika večeras od 21 čas imaće priliku da pogleda domaće ostvarenje „Nečista krv- greh predaka“ koje je snimljeno na osnovu davno izgubljenog scenarija reditelja Vojslava Nanovića, nastalog po motivima dela Bore Stankovića, a novu adaptaciju je uradila Milena Marković. Kako je reditelj Milutin Petrović istakao – Scenario je pronašao mene, ne ja njega.

Film prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa truskim vlastima, ali i da održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Lik Hadži Trifuna tumači glumac Dragan Bjelogrlić, koji kaže da nije imao dileme da li će prihvatiti ovu ulogu, koja je jedna od zanimljivijih i kompleksnijih u njegovoj karijeri.

Sestru Hadži Trifuna tumači glumica Katarina Radivojević, koja za svoj lik ističe da je preteča moderne žene i koja je apsolutno zaštićena od strane svog brata.

Film “Nečista krv – greh predaka” ulazi u bioskope 26. avgusta, a svečanu premijeru imaće u Beogradu 24. avgusta.