субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Svetosavska nedelja počinje u petak

Svetosavska nedelja počinje u petak

Tradicionalna kulturno-duhovna manifestacija Svetosavska nedelja u organizaciji Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” čiji je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, počinje u petak i trajaće do 27. januara.

Ovo je trideseta po redu Svetosavska nedelja i po rečima organizatora koncepcijski se neće mnogo razlikovati od prethodnih. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak u 19 časova, a očekuje se da Svetosavsku nedelju otvori Vladika Bački Irinije. Iste večeri biće otvorena i izložba slika Dragana Bartula koju će publika moći da pogleda do 15. februara u Zadužbini Dušana Radića.Izložbu će otvoriti slikar Danilo Vuksanović.

Naredne nedelje u utorak na programu je duhovna tribina, dok će u sredu biti održana Svetosavska akademija. Program se završava u četvrtak 27. januara monodramom “Beseda o optimizmu” Vladike Nikolaja Velimirovića koju će izvestio glumac Narodnog pozorišta Miloš Stanković.

I ove godine će zbog epidemiološke situacije izostati Svetosavski bal, a organizatori mole sve one koji žele da prisustvuju programima da najave svoj dolazak na broj telefona 024/601-833 svakim radnim danom od 8-14 časova budući da je broj mesta u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića ograničen na 40 mesta za sedenje. Svi programi počinju u 19 časova, a biće dostupni i na youtube kanalu SKC “Sveti Sava”.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.