Svečano uručenje sertifikata o akreditaciji Opštoj bolnici Subotica

Direktoru Opšte bolnice Subotica u prostorijama ove zdravstvene ustanove svečano je uručen sertifikat o akreditaciji koji dodeljuje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Subotička Bolnica je dobila akreditacioni status na 7 godina.

Opšta bolnica Subotica ostvarila je rezultat od 88,54% četvorki i petica, a prema pravilniku dovoljno je 70 % ovih ocena da ustanova dobije akreditaciju na maksimalnih 7 godina, rekao je v.d. Direktora Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije, Vladimir Arsenović. On je istakao da je ovo značajno unapređenje u odnosu na prethodni sertifikat subotičke Bolnice koji je bio na 3 godine.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar rekao je prilikom dodele sertifikata da ovaj sertifikat i akreditacija na 7 godina znače da se svi postupci u zbrinjavanju, lečenju pacijenata i dijagnostici obavljaju po svim zadatim principima. On je istakao da je u proteklom periodu u ovu zdravstvenu ustanovu uloženo više od 500 miliona dinara, kao i da sama oprema bez kadrova ne znači ništa.

Komisija spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije boravila je u Opštoj bolnici Subotica od 13-17.maja. Nakon završenog ocenjivanja, subotička Bolnica dobila je akreditacioni status na maksimalnih 7 godina.