Svečano pušten u promet rekonstruisan kolovoz u delu ulice Maksima Gorkog

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević i direktor JP za upravljanje putevima, urbanisitičko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, zvanično su pustili u promet rekonstruisan kolovoz u delu ulice Maksima Gorkog. Radovi na rekonstrukciji trajali su 6 meseci, a vrednost investicije je 73,1 milion dinara.

Sredinom jula započeti su radovi rekonstrukciji i dogradnji dela Ulice Maksima Gorkog u zoni raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom. U pitanju su dve najfrekventnije raskrsnice u gradu, a dogradnja traka za „leva“ skretanja značajno će smanjiti gužve.

Sredstva za rekonstrukciju i dogradnju dela ulice Maksima Gorkog u zoni raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom, obezbedio je Grad putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja.

Ova investicija realizovana je u okviru projekta “Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora- I faza”. Na rekonstruisanom delu kolovoza postavljena je nova horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija.

Kako je najavljeno danas, početkom naredne godine biće postavljene i kamere za video-nadzor. Postavljeni su optički kablovi, temelji i nosači, ostalo je još samo postavljanje kamera čime će biti uspostavljen i sistem video-nadzora na ovom delu puta.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime