Svečano otvorena 33. po redu „Klincijada“

Tradicionalna 33. po redu “Klincijada” svečano je otvorena u prostorijama “Bunjevačkog kola”. Ova manifestacija je međunarodnog karaktera, a ove godine broji oko 1300 učesnika.Uz osmehe i pesmu otvorena je i ovogodišnja “Klincijada”, gde su mališani za svoje drugare, ali i goste iz drugih zemalja pripremili bogat program. Igre, pesme i ples obeležili su ovo otvaranje, a mališani iz vrtića “Šumice”, najviše su se radovali izvođenju pesme koju su pripremili za program kao i igri sa drugarima.
Ova manifestacija organizuje se dugi niz godina, a svaka godina broji sve više učesnika.
Od prošle godine dolaze i gosti iz drugih zemalja, a cilj je da se “Klincijada” organizuje što bolje i podigne na viši nivo iz godine u godinu, kako bi što veći broj dece bio uključen u manifestaciju, poručuju iz PU “Naša radost”.
“Klincijada” je deo identiteta grada Subotice,važno je podržati manifestacije ovog karaktera, jer je ovo idealna prilika da deca svojim vršnjacima pokažu ono što je drugačije u njihovom vrtiću, ali i prilika za druženje, navode iz lokalne samouprave.
Prva tri dana “Klincijade” se održavaju u prostorijama “Bunjevačkog kola”. U četvrtak sa početkom u 16 časova manifestacija se održava u Hali sportova, dok se u petak sa početkom u 17 časova, održava u Velikoj većnici.
Poslednji dan programa, članovi hora i orkestra PU održaće memorijalni koncert “Nevzeta Kadirić”.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime