петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Svečana sednica povodom Dana grada

Svečana sednica povodom Dana grada

Subotica je višenacionalni grad u kom, u zajedništvu i slozi, žive mnoge zajednice koje su dale veliki doprinos razvoju svoga grada, poručio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na svečanoj sednici povodom obeležavanja Dana grada. Na svečanoj sednici uručeno je priznanje Počasni građanin, koje je pripalo diplomiranom inženjeru agronomije dr Andriji Peić Tukuljcu, a dodeljena su i priznanja Pro urbe.

Podizanjem zastave ispred Gradske kuće počelo je obeležavanje Dana grada, a gradonačelnik Subotice Bogdan Laban poručio je da svi građani, ponosni što pripadaju svome gradu, u kom sve zajednice žive skladno, imaju razloga za slavlje, i dodao da svi ovogodišnji Dan grada slave u još lepšoj i naprednijoj Subotici.

Ove godine zvanje Počasni građanin poneo je ugledni inženjer agronomije dr Andrija Peić Tukuljac. Tukuljac je istakao da će priznanje nositi u srcu, kao i da će nastaviti da radi i stvara, ne samo za sebe, već i za sve građane Subotice.

Dobitnici priznanja Pro urbe su katolički sveštenik i dirigent Čaba Paško, slikar Ivan Šarčević i keramičar Lajoš Vekonj.

Na svečanoj sednici upriličen je prigodan kulturno umetnički program, a prikazan je i kratak film o aktivnostima lokalne samouprave u prethodnih 14 meseci. Subotica danas proslavlja Dan grada, u znak sećanja na 1. septembar 1779. godine kada je doneta Povelja Marije Terezije kojom je Subotica postala slobodan, kraljevski grad.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *