Svečana promocija školskog lista ,,Gymnasium“

U Gimnaziji ,,Svetozar Marković“ održana je svečana promocija školskog lista ,,Gymnasium“ koji je pre deset godina nastao kao plod saradnje učenika i profesora. Iz Gimnazije poručuju da su ponosni što je ove školske godine školski list ,,Gymnasium“ zauzeo treće mesto u izboru najboljih školskih listova u našoj zemlji.

Aleksandar Grahovac je maturant Gimnazije ,,Svetozar Marković“ i tehnički urednik školskog lista ,,Gymnasium“. Rekao nam je da par godina uređuje školski list i da je to za njega pozitivno i korisno iskustvo koje ga je naučilo timskom radu.

Iz Gimnazije poručuju da je školski list nastao kao zajednička sasradnja profesora i učenika. Profesorka srpskog jezika i kjniževnosti Borjana Gavrilov Bolić je mentor, profesorka informatike Biljana Tajkov je zadužena za tehničku podršku jer je školski list dostupan i u elektronskoj formi dok se troje učenika posvetilo poslu urednika lista. Tekstovi u školskom listu Gimnazije napisani su na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku kao i na jezicima koji gimnazijalci uče kao strane jezike tj. na engleskom, nemačkom, italijanskom i francuskom jeziku.

Školski list se objavljuje četiri puta godišnje, prva tri broja u elektronskom obliku, a četvrti se izdaje u šampanom. ,,Gymnasium“ proslavlja desetogodišnjicu postojanja i svoj 12. broj, a ove školske godine zauzeo je treće mesto na Republičkom takmičenju najboljih školskih listova.