Svečana akademija „75 godina organizovanja ORA“ u petak

Savez udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije (SORAS) i akcijaši Subotice održaće u Subotici svečanu akademiju povodom 75 godina organizovanja omladinskih radnih akcija.

Obnova i izgradnja privrednih i infrastukturnih objekata, auto-putevi, hidrocentrale, pruge, fabrike i brojni drugi objekti ostali su kao trajni spomenici brojnih generacija mladih čija su srca, želje i veliki radni napori uloženi da se izgradi zemlja, da se živi bolje, izjavio je Vuk Žugić, predsednik SORAS-a i dodao – Dobrovoljni omladinski rad, uz izuzetne radne uspehe, pratilo je drugarstvo, prijateljstvo, obrazovanje, i ono što posebno podsećamo, divno ubeđenje da gradimo svet po meri čoveka.

Žugić je dodao da Udruženje uvek podseća na to osećanje da je bilo važno biti tamo, na radnim akcijama, sa mladima iz cele zemlje, graditi i razvijati sebe i zemlju u kojoj živimo.

Svečana akademija akcijaša Srbije pod nazivom „75 godina organizovanja ORA“ održaće se u petak u 18 časova u Velikoj većnici. U holu će biti postavljene izložbe „Podsećanje na 75 godina radnih akcija“  i “75 godina od formiranja Prve subotičke samostalne brigade”.