Sve mlađe kategorije FK „Spartak“ vraćaju se u normalan ciklus treniranja

Odlukom nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije, i za sve lige mlađih kategorija tekuća prvenstvena sezona završena je zaključno sa 15. martom 2020. godine.

Na osnovu toga, omladinci „plavih golubova“, kao tradiconalno rezultatski najuspešnija selekcija subotičkog superligaša, trku za bodove u Ligi Srbije, u konkurenciji 16 ekipa, završili su na visokom šestom mestu, dok su se kadeti „Spartaka“ našli na desetoj poziciji.

Pored kadeta i omladinaca, i sve druge mlađe postave Fudbalskog kluba „Spartak“ za koje su, takođe, završena nadmetanja na regionalnom i područnom nivou, opet su u punom trenažnom procesu. Pošto je, zbog pandemije kovida – 19, za sve njih takmičarska sezona prinudno prekinuta, članovi stručnog štaba ovog velikog rasadnika talenata nisu imali adekvatnih mogućnosti da izvrše uobičajenu šestomesečnu analizu grupnog rada i pojedinačnog napredovanja dece. Bez obzira na to, sada je najvažnije da se trenažni proces polako, ali sigurno opet vraća u normalu, pa će sve blagovremeno doći na svoje mesto.

Pošto će naredna prvenstvena sezona za sve mlađe kategorije Fudbalskog kluba „Spartak“ ove godine početi mnogo ranije od uobičajenih termina, članove najveće fudbalske škole na severu Bačke očekuje dugotrajan i mukotrpan rad tokom celog leta. To znači da odmora neće biti ni za trenere, ni za igrače, a kratkotrajna pauza biće dozvoljena samo onim fudbalerima čiji roditelji su već unapred isplanirali odlazak na godišnji odmor.