Sutra promocija udomljavanja pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje

Promocija udomljavanja pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje biće održana sutra u ograđenom parku za pse na Prozivci, u terminu od 16 do 18 ;asova. Pojedini psi iz Prihvatilišta biće dovedeni u park za pse, a građani će moći da ih udome na licu mesta.

Iz Prihvatilišta za pse i mačke navode da je Potrebno je da udomitelji imaju uslove za držanje životinje. Odnosno, psu je neophodno obezbediti odgovarajuću kućicu, odnosno smeštaj. Svakako je važno da se životinji obezbedi hrana i voda. Svi udomitelji treba da odvoje vreme za igru i šetnju psa. Naravno, životinji je, u slučaju potrebe, neophodno obezbediti zdravstvenu negu, dok je godišnja revakcinacija obavezna. Pozivamo sve Subotičane da u subotu dođu u park na Prozivci, pogledaju naše pse i da ih, ukoliko su u mogućnosti, prime u svoje domove i srca. Mi ćemo svakom potencijalnom udomitelju posvetiti vreme, dati savete, te ih uputiti u koncept odgovornog vlasništva. Ovoga puta stavićemo akcenat na nešto veće pse -navode iz Prihvatilišta za pse i mačke. 

Udomljavanje životinja je moguće uz prikaz lične karte i potpuno je besplatno, a sve životinje su sterilisane, vakcinisane i čipovane.