понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Kultura / Sutra premijerno predstava ,,Sumnjivo lice“

Sutra premijerno predstava ,,Sumnjivo lice“

 

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta sutra će premijerno odigrati predstavu ,,Sumnjivo lice“ po tekstu ,,Branislava Nušića“ na sceni Jadran sa početkom u 19:30 časova. Reditelj predstave je Predrag Štrbac.

Prema rečima reditelja, Predraga Štrpca, zadovoljstvo je raditi u ozbiljnom i profesionalnom teatru kao što je pozorište u Subotici i zbog toga je uspešna saradnja ostvarena drugi put. Sumnjivo lice je i nakon stotinu trideset godina od nastanka ostalo aktualno delo jer se u njemu prikazuju motiv pohlepe i moći, motiv mladalakče ljubavi, priča o korumpiranosti, neobrazovanosti, nepoštovanju normi i lukavstvu likova što se može primetiti i u današnjem društvu.

Glumac Vladimir Grbić u predstavi igra Viću sreskog pisara, a poput ostalih likova i njegov lik jedno govori, drugo čini, a treće misli što čini fabulu intrigantnom, a predstavu vrsnom komedijom zabune u kojoj su svi junaci na svoj način sumnjiva lica.

Sumnjivo lice je drama pisana između 1887 i 1888 godine, kostimi koji su kreirani za ovu predstavu predstavljaju stilizovanu rekonstrukciju srpske narodne nošnje. Kostimograf ističe da mu je pri kreiranju kostima najizazovniji deo bio runčni rad, a želja je bila da se autentično predstavi epoha u kojoj je delo stvoreno.

Predstava ,,Sumnjivo lice“ u Drami na srpskom jeziku je četvrta premijera u ovoj pozorišnoj sezoni. Predstava će biti odigrana sutra u Narodnom pozorištu na sceni Jadran sa početkom od 19:30 časova, a repriza predstave je zakazana za 25.maj u 19:30 časova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Program bioskopa „Eurocinema“

FILM: Liga Superljubimaca / DC League of Super-Pets SINHRONIZOVANO! Ejsu se nikako ne sviđa ideja super-psa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.