Sutra premijerno predstava ,,Sumnjivo lice“

 

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta sutra će premijerno odigrati predstavu ,,Sumnjivo lice“ po tekstu ,,Branislava Nušića“ na sceni Jadran sa početkom u 19:30 časova. Reditelj predstave je Predrag Štrbac.

Prema rečima reditelja, Predraga Štrpca, zadovoljstvo je raditi u ozbiljnom i profesionalnom teatru kao što je pozorište u Subotici i zbog toga je uspešna saradnja ostvarena drugi put. Sumnjivo lice je i nakon stotinu trideset godina od nastanka ostalo aktualno delo jer se u njemu prikazuju motiv pohlepe i moći, motiv mladalakče ljubavi, priča o korumpiranosti, neobrazovanosti, nepoštovanju normi i lukavstvu likova što se može primetiti i u današnjem društvu.

Glumac Vladimir Grbić u predstavi igra Viću sreskog pisara, a poput ostalih likova i njegov lik jedno govori, drugo čini, a treće misli što čini fabulu intrigantnom, a predstavu vrsnom komedijom zabune u kojoj su svi junaci na svoj način sumnjiva lica.

Sumnjivo lice je drama pisana između 1887 i 1888 godine, kostimi koji su kreirani za ovu predstavu predstavljaju stilizovanu rekonstrukciju srpske narodne nošnje. Kostimograf ističe da mu je pri kreiranju kostima najizazovniji deo bio runčni rad, a želja je bila da se autentično predstavi epoha u kojoj je delo stvoreno.

Predstava ,,Sumnjivo lice“ u Drami na srpskom jeziku je četvrta premijera u ovoj pozorišnoj sezoni. Predstava će biti odigrana sutra u Narodnom pozorištu na sceni Jadran sa početkom od 19:30 časova, a repriza predstave je zakazana za 25.maj u 19:30 časova.