уторак , 26 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Sutra obeležavamo državni praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Sutra obeležavamo državni praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Sutra će u našoj zemlji biti obeležen državni praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje, koje je bilo na snazi sve do zaključivanja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine. Dan primirja u svim pobedničkim zemljama svečano se obeležava još od 1919. što je i kod nas bio slučaj do Drugog svetskog rata. Narodna skupština Republike Srbije krajem 2011. godine usvojila je izmene Zakona o državnim i drugim praznicima kojim je predviđeno da se Dan primirja iz 1918. posebno obeležava i da bude neradni dan.

Zbog praznika u Domu zdravlja sutra će biti organizovano dežurstvo u Službi za hitnu medicinsku pomoć od 8 ujutru do narednog dana u 7 sati i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru. U Dečijem dispanzeru dežurstvo će biti od 8 sati do ponoći, a u Stomatološkoj službi od 7 do 13 časova.

Javno komunalno preduzeće „Parking“ sutra neće naplaćivati parkiranje.

Pošta u objektu Mega Rodić dežuraće od 8 do 20.30 časova, u “Univerexportu” na Bajskom putu, od 7 do 20 časova , dok će na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija raditi neprekidno.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U OŠ “Kizur Ištvan” počela priprema za malu maturu

Mala matura i upis u srednje škole sve je bliže, te su pripreme osmaka za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *