Sutra Noć muzeja

 

Noć muzeja biće održana sutra u intervalu od 17 časova do jednog sata posle ponoći na dvadeset i devet lokacija u gradu i okolini. Sve ustanove kulture će učestvovati u Noći muzeja kroz izložbe, igraonice i predstavljanje građevina na drugačiji način. Gradski muzej Subotice, Fondacija za omladinsku kulturu ,,Danilo Kiš“ i Savremena galerija su koordinatori manifestacije.

U Noći muzeja u Savremenoj galeriji biće prezentovane dve izložbe ,,55 razloga za razmišljanje o prošlosti i sadašnjosti“ i izložba Maje Rakočević Cvijanov ,,Ono mesto“.

Prema rečima Aniko Babe, vodiča u Gradskom muzeju pripremljene su sve izložbe i raznovrsni programi u kojima će posetioci moći da uživaju. Muzej Vojvodine, u toku poslednjeg dana gostovanja, uoči noći muzeja, predstaviće posetiocima postavku ,,Ala smo se naodmarali“.

Noć muzeja biće obeležena na dvadeset devet lokacija u gradu, a u manifestaciji će učestvovati Galerija ,,dr Vinko Perčić“, Gradska biblioteka, Američki kutak, pozorište ,,Deže Kostolanji“, Dečije pozorište, KZM, Otvoreni univerzitet, zgrada Narodnog pozorišta u izgradnji, Sinagoga i drugi. To je najposećenija manifestacija u oblasti kulture koja na popularan način prezentuje rad muzeja i kulturnu baštinu, ove godine u našem gradu se održava dvanaesti put, a na nivou Srbije četrnaesti put.