Subotičku Sinagogu posetilo više od 10.000 ljudi

Više od 10.000 ljudi posetilo je Sinagogu za prvih šest meseci ove godine, od kako je Fondacija “Subotička Sinagoga” otvorila njena vrata za posetioce. Najveće interesovanje za posetu ovom objektu vlada među turistima iz Mađarske.

Fondacija “Subotička Sinagoga” koja upravlja radom Sinagoge otvorila je ovaj objekat za posetioce 20. januara. Do sada je ovaj spomenik kulture izgrađen u stilu secesije posetilo više od 10.000 ljudi. Najviše je posetilaca iz Mađarske, ali i iz zemalja u regionu, a sve je veći broj posetilaca i iz azijskih zemalja.

Fondacija “Subotička Sinagoga” uspostavila je saradnju sa Turističkom organizacijom Subotice, ali i sa brojnim turističkim agencijama koje su posetu Sinagogi uvrstile u svoju turističku ponudu. Kako je subotička Sinagoga jedna od najlepših postojećih primera sakralne arhitekture secesije u Evropi uspostavljena je saradnja i sa brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama.

Za prvih šest meseci, u Sinagogi je održan i veliki broj kulturnih manifestacija, među kojima je i “Noć muzeja” kada je ovaj objekat posetilo više od 5000 ljudi. Tokom “Noći secesije” kroz Sinagogu je prošlo više od 1000 posetilaca, a velika je zainteresovanost vladala i za koncerte. Poslednji među njima bio je nastup svetski poznate operske pevačice Erike Mikloše. Sinagoga svoja vrata za posetioce otvara svakog dana od utorka do petka od 10-18 časova, subotom i nedeljom od 10-14, dok je ponedeljkom zatvorena za posete. Posetiocima je na raspolaganju i aplikacija koju je izradio Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica, a koja pruža sve relevante podatke o ovom objektu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime