Subotičkoj bolnici isporučena nova oprema

U Subotičku bolnicu, krajem prošlog i početkom ovog meseca, stigao je aparat za operaciju katarakte namenjen Odeljenju oftalmologije, motorni sistem i artroskopski stub za ortopediju. Oprema je nabavljena zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta, a posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Aparat koji je isporučen Opštoj bolnici za Odeljenje oftalmologije doprineće boljem izvođenju operacija katarakte i smanjenju liste čekanja za operaciju. Koristeći najmanji mogući rez prilikom zahvata smanjuje se trauma na oku, što za pacijente znači brži i lakši oporavak, objašnjava načelnica Odeljenja oftalmologije, dr Alisa Gvojić. Subotička bolnica jedina je u našoj državi kojoj je isporučena ovakva vrsta aparata, kaže dr Gvojić i dodaje da će hirurški zahvati početi u narednih sedam do deset dana, i da su počeli sa slanjem poziva pacijentima da izvrše pripreme za operaciju.

U ortopedsku salu stigao je motorni sistem koji se koristi za operacije na kostima i zglobovima, odnosno za sve traumatološke operacije, ali i operacije kao što je zamena zglobova. Oprema je već u punoj funkciji i operacije su efikasnije nego ranije, kaže dr Mirsad Maljanović, načelnik Odeljenja za ortopediju.

Zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta, Opštoj bolnici su isporučena je oprema za Neonatologiju, kao i laparoskopski stub za hirurške zahvate minimalno invazivnim metodama.