Subotički studenti iz Amerike, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, srećno su stigli svojim kućama

Andrej Barna, 22. godišnj proslavljeni takmičar Plivačkog kluba Spartak“ i član seniorske plivačke reprezentacije Srbije, koji uspešno privodi kraju studije na univerzitetu „Lujvil“ u Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući Vladi naše zemlje, zajedno sa još 200 srpskih studenata, među kojima je bilo još nekoliko naših sugrađana, posebnim letom iz Vašingtona vratio se u rodnu Suboticu.

Kako propisi nalažu, Barna se, trenutno, nalazi u 28 dnevnoj izolaciji u svojoj porodičnoj kući, gde uživa u druženju sa najbližim članovima svoje familije, koji su mu već jako nedostajali.

Najveći deo vremena u izolaciji Andrej Barna provodi ispred računara, preko kojeg prati onlajn univerzitetsku nastavu iz Amerike, a preostali ostatak dana rezervisan mu je za sprovođenje individualnih treninga, koje neretko „odrađuje“ i sa godinu dana mlađim bratom Filipom, inače, člaom Košarkaškog kluba „Spartak“. I pored tih obaveza, nađe se vremena i za poneku kompjutersku igricu, ali i za neki dobar film.

Po završetku osnovnih fakultetskih studija, Andrej Barna planira da se vrati u Ameriku i da tamo nastavi svoje školovanje, a što se sportskih planova tiče jedva čeka da mu se ukaže prilika da takozvane treninge „na suvom“ zameni odlaskom na bazen.

Pošto je održavanje ovogodišnjeg seniorskog Prvenstva Evrope u plivanju u Budimpešti, još uvek neizvesno, Barna, trenutno, nema konkretnih takmičarskih planova, osim da narednu sezonu dočeka u što boljoj kondiciji, a svojim vršnjacima savetuje da budu stpljivi, da se pridržavaju svih priposanih mera i da ostanu u svojim domovima, kako bi se ova epidemija korone što pre i što bezbolnije završila, što je u opštem interesu svih nas.