Subotički školarci sportisti pripremaju se za republičku olimpijadu

U svim subotičkim osnovnim i srednjim školama uspešno je priveden kraju prvi kvartal u tekućoj nastavnoj godini, a, u protekla dva meseca, „odrađen“ je i veliki broj školskih sportskih takmičenja, kao i „Liga SU šampiona u futsalu.“

Sva ta nadmetanja, ovdašnjim đacima, poslužila su kao dobra priprema za predstojeće, devete po redu, Olimpijske školske igre Republike Srbije, koje će se, od 9. do 16. maja naredne godine, organizovati u Novom Sadu.

Za razvoj školskog sporta u Subotici, pored angažovanja nastavnika fizičke kulture i Saveza za školski sport, u velikoj meri zaslužna je i lokalna samouprava, koja je za sve sportiste školarce do osamnaest godina starosti obezbedila besplatne lekarske preglede.

Uz sve to, značajan je i doprinos resornih pokrajinskih i republičkih ministarstva, kao i Saveza za školski sport Srbije, koji su osmislili posebne i atraktivne projektne programe, kao što su „Sport u škole“, „Zdravo rastimo“ i „Đak reporter“, u koje se mogu potpuno besplatno uključiti svi zainteresovani učenici u onim vaspitno-obrazovnim ustanovama koje su odabrane da budu njihovi nosioci.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime