„Subotički sajam 2018.“ od 31. maja do 2. juna u Hali sportova

12. Međunarodni i regionalni sajam „Subotički sajam 2018.“ biće održan od 31.maja do 2.juna u Hali sportova. Ova manifestacija okupiće 70 izlagača iz regiona, a vodeća privredna grana ove godine biće turizam dok je grad partner Bled. Organizator Sajma je JKP „Subotičke pijace“,a suorganizator je Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga.

Na „Subotičkom sajmu 2018.“ predstaviće se izlagači iz 7 zemalja, a novi izlagač će biti iz slovenačkog grada Bleda, koji je i ovogodišnji grad partner. Organizatori poručuju da je svih 1800 kvadrata unutrašnjeg prostora Hale sportova popunjeno, a da su i ove godine za posetioce Sajma pripremili poklone, pa će svi posetioci Sajma koji popune anketni listić i koji budu želeli od jednog izlagača na poklon dobiti tromesečnu pomoć na putu.

Duži niz godina suorganizator Manifestacije je Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga. Privredna komora Srbije imaće svoj štand na Sajmu, a nekoliko gradova je obezbedilo dolazak turističkih organizacija. Na dan otvaranja Sajma očekuje se i dolazak državnog sekretara Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damira Davidovića koji će predstaviti turističke potencijale Crne Gore, dok je za 1. jun najavljen dolazak ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana.

Vodeća privredna grana ovogodišnjeg sajma biće turizam koji je i jedno od glavnih strateških opredeljenja daljeg razvoja grada.

Svečano otvaranje sajma biće 31. maja u 11 časova, a radno vreme Sajma je od 10-19 časova, dok će na dan zatvaranja biti od 10-14 časova. Ulaz na Sajam je i ove godine besplatan.