Subotički šahista Veso Avram osvojio bronzanu medalju, kao reprezentativac Srbije, na Olimpijadi za slepe i slabovide

Subotički šahista Veso Avram osvojio je prošle nedelje bronzanu medalju, kao reprezentativac Srbije, na Olimpijadi za slepe i slabovide. Na uspehu ostvarenom u Grčkoj njemu su čestitali Nataša Aleksić, članica GV Subotice zadužena za sport i omladinu, Ilija Đukanović, član GV zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Tom prilikom je Avram gostima izneo nekoliko detalja sa značajnog takmičenja, te opisao završnu partiju protiv Ukrajine. Srbija je tada zabeležila pobedu od 2,5:1,5 i tako potvrdila bronzanu medalju, prvu u istoriji naše reprezentacije na ovako značajnom takmičenju. 

Udruženju su tom prilikom gosti poklonili garniture za igranje šaha, zanimljivo, one koje su namenjene videćim šahistima. – Mi smo otvoreni za sve, uostalom, naše udruženje je za slepe i slabovide, a dolazi nam i dosta onih koji mogu da vide i svi zajedno igramo šah, družimo se. Imali smo upravo potrebu za ovakvim garniturama, i hvala gostima što su nas se setili – objasnio je Avram.

Prethodni članak
Sledeći članak