Subotički prosvetari protestvuju protiv nasilja

U gotovo svim subotičkim osnovnim i srednjim školama članicama Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine danas se održavaju protesti protiv nasilja u školama na svim nivoima. Protesti se održavaju u različitom obliku, a poruka je ista- strože kazne za nasilnike i podizanje svesti o ovom problemu.

U OŠ “Sveti Sava” 6 nastavnika, članova Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine danas su obustavili rad izražavajući protest protiv nasilja u školama, a podršku su im pružili i pojedini učenici. Oni su u dvorištu škole šetali sa transparentima kojima su želeli da poruče da je nasilje u školama prisutno i da se ovim problemom treba baviti svaki dan i na svim nivoima.

U svim subotičkim osnovnim i srednjim školama, osim u Srednjoj medicinskoj školi danas nastavnici protestvuju protiv nasilja na različite načine, kaže Zejak. U nekim školama pojedini nastavnici, članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine u potpunosti su obustavili rad, pojedini su skratili časove, neki neće održati prvi čas u obe smene, biće održani sindikalni sastanci i sa učenicima će se razgovarati na temu nasilja.

Iz gradskog odbora Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine poručuju da je današnji dan opomena da pred problemom nasilja ne treba žmuriti, a od prosvetnih radnika koji danas nisu protestvovali očekuju da u budućnosti organizuju akcije kojima će skretati pažnju na ovaj problem.