Subotičke škole obeležile školsku slavu

Sve osnovne i srednje škole u Subotici obeležile su danas školsku slavu Savindan. Za učenike i nastavnike ovaj dan bio je radni, ali nenastavni.

Intoniranjem državne himne, kao i himne Svetom Savi, uz prigodan program i poštujući slavske običaje, učenici i nastavnici, kao i gosti Srednje medicinske škole obeležili su danas školsku slavu Svetog Savu. Kako je istakla nova direktorka ove škole, Natalija Trbojević- Toljagić, humanost kao jedna od mnogobrojnih vrlina prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save, je nešto što povezuje sve učenike, nastavnike i kao i sve zaposlene u ovoj vaspitno- obrazovnoj ustanovi koja će u maju ove godine obeležiti 65 godina postojanja.

U ime lokalne samouprave školskoj slavi prisustvovala je sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović. Ona je svim đacima i nastavnicima čestitala školsku slavu uz poruku da grade sebe i da usvoje vrednosti koje je negovao Sveti Sava.

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta predali su kumstvo direktoru Opšte bolnice Subotica, dr Saši Dželebdžiću.