Subotička “Toplana” spremna za predstojeću grejnu sezonu

Sve je spremno za predstojeću grejnu sezonu, poručuju iz javno komunalnog preduzeća “Toplana”. Kako je naveo gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska potrojenja, Vlada Republike Srbije obezbedila je neophodne rezerve gasa, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike napravilo program za mere štednje.

Remontne aktivnosti na sistemu daljinskog grejanja, koje su trajale punih pet meseci, uspešno su završene, a za slučaj potencijalnog nedostatka gasa i alternative za grejanje, JP “Toplana” je rekonstruisalo kompletan mazutni sistem.

Gradonačelnik Stevan Bakić rekao je da je Vlada Srbije obezbedila neohodne rezerve gasa, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike napravilo program za mere štednje, a jedna od njih je da će svi proizvođači i distributeri daljinskog grejanja spustiti temperaturu sa 21 na 20 stepeni. Kada je reč o nedavno usvojenom povećanju cena od 10 odsto, gradonačelnik je naveo da je do promene cena došlo nakon četiri godine.

Zvanični početak grejne sezone je 15. oktobar, ali će preduzeće u slučaju da tri noći zaredom temperatura bude niža od 12 stepeni, sistem pokrenuti ranije.