петак , 22 октобра 2021
Naslovna / Hronika / Subotička policija presekla lanac ilegalne trgovine akciznom robom

Subotička policija presekla lanac ilegalne trgovine akciznom robom

Subotička policija presekla je lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenila 7.920 paklica cigareta i uhapsila sedam osoba, među kojima su dva carinska službenika.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M.B. (1983), D.M. (1958), D.D. (1958), I.D. (1953) i P.B. (1954).
Carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta, za šta su kao protivnaknadu uzimali novac.
Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija.
Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je  pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Uhapšeni pod sumnjom da su podvodili žene

Subotička policija, u saradnji sa novosadskom, uhapsili je A. A. (1995) i B. C. (1967) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *