уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Društvo / Subotička Bolnica u novom režimu rada

Subotička Bolnica u novom režimu rada

Usled povećanog broja pacijenata koji se leče u Kovid delu, Subotička Opšta bolnica od ove nedelje prešla je na režim hitnog zbrinjavanja pacijenata.

Kako objašnjava epdiemiolog Opšte bolnice, dr Gordana Krtinić, povećan broj pacijenata koji se leče u Kovid delu Bolnice doveo je do promene režima rada ove zdravstvene ustanove. Zgrada Pulmologije pretvorena je u Kovid centar 1, a izmeštena je i Fizijatrija što je neminovno dovelo do izmene režima rada.

Epidemiološka situacija u gradu je nepovoljna sa tenedencijom pogoršanja, a broj pregledanih i hospitalizovanih pacijenata raste iz dana u dan, kažu u Bolnici. Juče u toku dana pregledano je 28 pacijenata u Kovid respiratornoj ambulanti ove zdravstvene ustanove, a od tog broja sedmoro je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid odeljenju. Na bolničkom lečenju od kovida 19 trenutno se nalazi 29 pacijenata, od čega su dva pacijenta na mehaničkoj ventilaciji.

Po rečima dr Krtinić, najveći broj hospitalizovanih pacijenata je radno aktivno stanovništvo između 35-59 godine života. Najmlađi pacijent oboleo od kovida u subotičkoj Bolnici je ’90 godište, a najstariji ima 76. godina. U Opštoj bolnici od kovida se leče pacijenti sa teritorije Subotice, Kanjiže i Sente.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 95 pacijenata

Epidemiološka situacija u Subotici je nepovoljna, ocenjuju lekari. Tokom proteklog vikenda u Kovid respiratornoj ambulanti …

Jedan komentar

  1. Šta je s porodicom iz Sente koji du s visokim temperaturama čekali napolju više od pet sati da ih prime u suboticku bolnicu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *