субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Subotici dodeljeno 19 miliona dinara za uređenja atarskih puteva

Subotici dodeljeno 19 miliona dinara za uređenja atarskih puteva

Subotica je juče od Pokrajinske vlade dobila 19 miliona dinara za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, a naš grad će na ova sredstva dodati još 27 miliona. Ovim sredstvima će cementnom stabilizacijom i tucanikom biti uređeno oko 13 kilometara atarskih puteva.

Gradonačelnik Stevan Bakić juče je u Pokrajinskoj vladi u ime grada potpisao ugovor o „Rehabilitaciji nekategortisanih – atarskih puteva na teritoriji grada Subotice“ . Ovim ugovorom Subotici je dodeljeno 19 miliona dinara, a gradonačelnik Bakić je najavio da će na dobijena sredstva grad odvojiti još gotovo 30 miliona dinara čime će jedan značajan deo nekategorisanih puteva na teritoriji grada biti uređen.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio je da je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine 561, 8 miliona dinara.

predstavnicima 31 lokalne samouprave po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u ovoj godini.Prilikom dodele ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave istaknuto je da je reč o ugovorima čija je ukupna vrednost milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona, a ostatak gradovi i opštine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.