Subotičanka Suzana Dauti Štark piše knjige za decu

Poslednja knjiga Suzane Dauti Štark, rođene Subotičanke koja već godinama živi u inostrantvu, je „Čuvari zmaja“ koja je oživela legendu o Đavoljoj varoši. Radi se o njenoj 22 objavljenoj knjizi po redu koju je imala priliku da promoviše i u svom rodnom gradu.

„Čuvari zmaja“ je istorijsko- naučno- fantastični roman na nešto više od 500 strana čija se radnja dešava u srednjem veku za vreme despota Stefana Lazarevića, ali se početak i kraj dešavaju u današnje doba. Inspiraciju za ovaj roman autorka je pronašla u legendi o Đavoljoj varoši.

Suzana Dauti Štark je rođena 1967. godine u Subotici, a od ranog detinjstva se bavila pisanjem. Danas živi u inostranstvu, a od 2014. godine se bavi pisanjem priča i bajki namenjenih deci i omladini. U većini svojih knjiga piše o prirodi, posebno zaštićenim i ugroženim biljnim vrstama, kako bi najmlađima ukazala koliko je važno očuvanje svih vrsta i koliko nestanak samo jedne biljne vrste utiče na ceo ekološki sistem. U svojim knjigama veoma često tematizuje i svoj rodni kraj.

Suzana Dauti Štark do sada je objavila 22 knjige, a u pripremi je još 6 koje planira da objavi do kraja ove godine. Njene knjige su objavljene na srpskom, bunjevačkom, nemačkom, engleskom i mađarskom jeziku i dostupne su na svim svetskim portalima i u štampanom i u digitalnom obliku.